Havearkitekt Fyn designer din have

Få en haveplan med beskrivelse og planteliste. Få rådgivning om
havens indretning, pasning og pleje af din have.

Ydelser

Havearkitekt Fyn tegner haveplaner, indretter uderum og rådgiver om planter

Et havebesøg – hvad er det!

Havebesøget udspringer i en  havegennemgang som kan udmønte sig i en ideskitse eller en haveplan med planteliste.

Havegennemgangen er en spadseretur i have og omgivelser, hvorved der tages stilling til tilstanden af eksisterende beplantninger og brugen af haven, og der diskuteres, hvilke muligheder haven rummer.

Der kan tages stilling til mindre planmæssige ændringer og gives forslag til bevarelse af beplantninger og evt. nye.

En havegennemgang varer ca. 2 timer, og du tager selv noter.

Idéskitse

Ideskitsen er et forslag til indretningen af den nye have. Den bygger på dine ønsker og behov samt de muligheder, vi diskuterer ved havegennemgangen. I ideskitsen planlægges havens overordnede formgivning og indretning. Der tages stilling til terrasser og haverum med forskellige aktiviteter og overordnede beplantninger som hække, busketter, træer og bede med blomster. Ideskitsen kan være en meget grov skitse på stedet eller en mere gennemarbejdet, som jeg laver på tegnestuen. Med skitsen følger en beskrivelse, evt. med overordnede planteforslag. Ideskitsen tager fra 2-8 timer alt afhængig af detaljeringsgraden og grundens størrelse.

Haveplan

Haveplanen er en gennemtegning af ideskitsen på tegnestue, hvor der tages stilling til de forskellige plantearter og evt. belægningsstyper.

Med haveplanen følger en planteliste med antal styk af hver plante og en beskrivelse af planens indhold.

En haveplan med beskrivelse og planteliste tager fra 8-20 timer.

 

Hvordan får du havebesøg?

Du kontakter mig, og vi aftaler et havebesøg. Tidspunktet på året er underordnet. Alle, som ønsker indflydelse på det endelige haveresultat, er velkomne til at deltage.

Den endelige haveplan bygger på dine/jeres haveønsker. Derfor er det vigtigt, at du inden mødet har taget stilling til, hvad din have skal kunne og hvad den skal indeholde. Nedskriv ønskerne sammen med evt. plantepræferencer. Du skal også foretage en opmåling (målestoksforhold 1:100) af haven, som den ser ud i dag – den skal ligge klar ved besøget. Så har vi noget at arbejde ud fra.